Menu
Menu

Een kijkje achter de schermen: projectorganisator montage bij Straatman

Als projectorganisator montage krijg je dagelijks te maken met veel verschillende werkzaamheden. Tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden kun je zo nu en dan voor bepaalde uitdagingen komen te staan. In dit artikel vertellen Bennie Mentink en Mark Nahuis u over hun functie als projectorganisator bij Straatman.Bennie is nu 24 jaar werkzaam bij Straatman. In die jaren zijn er veel dingen veranderd binnen het bedrijf. ‘’Wat mij vooral opvalt is dat Straatman de laatste jaren een grote vooruitgang heeft geboekt op het gebied van kwaliteit en snelheid. Het bedrijf is in staat om in een korte tijd een kwalitatief goed product te leveren. Het feit dat je als projectorganisator continu onder de mensen bent, maakt dat deze functie mij zo aanspreekt.”

Mark is 3,5 jaar geleden begonnen bij Straatman. De open sfeer binnen het bedrijf spreekt hem erg aan. Straatman probeert altijd de beste werksituatie te creëren voor haar personeel. Verder krijg je als projectorganisator veel vrijheid om je eigen dag in te delen qua tijd en werkzaamheden.’’

‘’Een baan als projectorganisator is uitdagend, veelzijdig en geen dag is hetzelfde.’’

De taken van een projectorganisator

Door de vele verschillende werkzaamheden op het gebied van projectvoorbereiding, projectbegeleiding en afhandeling ziet je dag als projectorganisator er nooit hetzelfde uit.

Mark: ”De werkzaamheden van een projectorganisator lopen uiteen van het analyseren van projecten tot aan het aansturen van montagebedrijven. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de projecten altijd volgens schema kunnen starten en blijven lopen. De kunst is om een passende oplossing te bedenken als iets niet volgens de planning gaat. Dit maakt de functie als projectorganisator erg leuk en uitdagend.”
Bennie: ‘’Naast de taken rondom de projectorganisatie, doen we zelf ook montagewerk. Dit is een leuke afwisseling.”

Kennis en vaardigheden

Voor de functie van projectorganisator is het belangrijk dat je de benodigde kennis en inzicht hebt om het gehele plannings- en montagetraject op de bouw goed te kunnen laten verlopen.

Bennie: ‘’Het is belangrijk dat je vooruit kunt kijken en elke stap in het traject kent, zodat de bouwactiviteiten goed kunnen worden ingepland. Er moet daarbij rekening worden gehouden met de steeds scherper wordende veiligheidsvoorschriften. Zo wordt er sinds 10 jaar meer op asbest gelet en sinds 4 jaar wordt er ook meer op stofafzuiging. Naast het bezitten van de juiste kennis is het belangrijk dat je in teamverband kunt werken en communicatief vaardig bent. Je spreekt veel verschillende aannemers en uitvoerders en het is belangrijk dat je met verschillende personen kunt samenwerken.’’
Mark: ‘’Ook binnen Straatman zelf communiceer je veel. Wij hebben voornamelijk veel contact met de afdelingen engineering en bedrijfsbureau. Af en toe maak ik gebruik van FaceTime om mijn vraag te verduidelijken met beelden vanaf de bouw. Hierdoor kan mijn vraag sneller beantwoord worden.”

Laatste nieuws