Menu
Menu

(aankomend) Lead engineer

die wil doorgroeien naar teamleider projecten


G
edreven team zoekt (aankomend) LEAD ENGINEER die wil doorgroeien naar teamleider projecten.


Heb jij het lef om jouw talent, ervaring en ideeën toe te passen binnen Straatman? Houd jij wel van een technische uitdaging in een praktische organisatie? Heb jij affiniteit met de bouw in het algemeen of staalbouw of werktuigbouw in het bijzonder? Zie jij jezelf bouwen aan de mooiste uitdagingen samen met 50 collega vakidioten? En voel jij je thuis in een werkomgeving waar je de vrijheid en het vertrouwen krijgt om de organisatie, je team en jezelf elke dag een beetje beter te maken?

Dan zou het zomaar eens kunnen klikken. Dare to go higher!
Bij Straatman zijn we op zoek naar een aankomend lead engineer die de ambitie heeft om door te groeien tot teamleider van de afdeling engineering.

Het kader
In de aflopen jaren is Straatman enorm gegroeid en bestaat het engineeringsteam inmiddels uit totaal 12 gedreven engineers met een achtergrond in de bouwkunde, werktuigbouw, technische bedrijfskunde of staalbouw.
Stuk voor stuk vakidioten, junior en ervaren, allen met een enorme spirit en teamgeest om samen de meest fantastische concepten neer te zetten. Gedreven, creatief en professioneel, dat is hoe dit team omschreven mag worden. Daaraan mag een flinke dosis humor en een informele en collegiale werksfeer toegevoegd worden.

Het accent
Door de groei is er ruimte gekomen voor een enthousiaste en inspirerende (lead) engineer die wil doorgroeien naar aankomend teamleider projecten. Aankomend? Ja, want deze functie is bij uitstek geschikt voor een gedreven techneut die de volgende stap wil maken. Hierbij krijg je een uitgebreide inwerkperiode en alle ruimte, tijd en middelen die hiervoor benodigd zijn.

Steekwoorden voor deze rol zijn ontwerp, planning en begeleiding.
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van projecten in samenwerking met je team. Je verzorgt de technische specificaties, je begeleid op motiverende en inspirerende wijze je projectgroep, maar kan ook zelfstandig ontwerpen.
Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie, monitoring en controle van de uitgevoerde werkzaamheden/projecten en overlegt regelmatig met de opdrachtgever.
Daarnaast wordt door jou de planning bewaakt, stel je de effectiviteit van de de project engineers voorop en biedt je de nodige ondersteuning op gebied van de contractdocumenten en de voortgang van de projecten.

Jouw uitdaging
Dit een uitdaging voor een doortastende en initiatiefrijke engineer die de volgende stap wil maken.
Met jouw sterke helicopterview kun je het totaalplaatje overzien.
Je bent sterk in planning, coördinatie en samenwerken. Analytisch, besluitvaardig en oplossingsgericht zijn competenties die op jou van toepassing zijn.
Je bent een sterke ‘communicator’, zowel intern als extern gericht en hebt een gezonde portie overtuigingskracht.
Je bent een echte positivo, denkt in kansen en werkt aan oplossingen.
Je wordt blij van een werkomgeving waar je de vrijheid en het vertrouwen krijgt om de organisatie, je team en jezelf elke dag een beetje beter te maken.
Je voelt je thuis in een moderne en hightech en digitale werkomgeving, maar binnen een collegiale en no nonsens sfeer.
Je beschikt over een afgeronde technische HBO opleiding en heb je eerste sporen als engineer al verdiend.

Jouw team
Deze uitdaging klaren? Dat doe je uiteraard niet alleen. Je wordt onderdeel van in totaal een team van 50 vakidioten. Elk met zijn of haar eigen specialisme. Tijdens je dagelijkse werkzaamheden werk je nauw samen met je collega’s van engineering, sales en bedrijfsbureau en de manager engineering.


Onze kracht

Hoe we onze ambitie waarmaken? Door het slim ontwikkelen en realiseren van inventieve concepten of projecten voor balustraden, trappen, privacyschermen, poorten en/of luifels. Hightech maatwerkoplossingen met een persoonlijke twist. Veilig, visueel aantrekkelijk en verrassend. Dat zit in ons DNA. Daarin gaan we ver(der). Voor ons is dat topsport. Het drijft ons om elke dag een beetje beter te worden. Nu en in de toekomst.

Grenzeloos sterk
Verbinding komt niet alleen naar voren in onze oplossingen en producten, maar ook in onze processen, onze aanpak, ons pand en onze mensen. Zo creëren we verbinding tussen gebruiker & gebouw, architect & aannemer, boven & beneden, binnen & buiten, mensen & mogelijkheden of kennis & kwaliteit. We denken anders, vormen een waardevolle schakel in de keten en gaan voor een topresultaat. Voor alle betrokken partijen. Hierin zijn we grenzeloos, zoeken we grenzen op, verleggen we grenzen en gaan we grenzen over. En juist dit maakt ons anders.

Favoriet zijn
In ons moderne “1.5 meter proof” kantoor in Lichtenvoorde heerst een open cultuur en bijzonder prettige werksfeer. Zo ontstaan de meest inventieve ideeën, oplossingen of ontwerpen voor uiteenlopende projecten. Want met onze kennis, ervaring en Achterhoekse mentaliteit scoren we als (h)echt familiebedrijf goed bij het full service ontzorgen van onze klanten. Veelal in Nederland, en soms ook erbuiten.
We groeien continu, maar we zijn en blijven ambitieus. En dat steken we niet onder stoelen of trappen. Wij willen favoriet zijn (en blijven) voor onze klanten en een winnaar in de markt. Maar wij zijn ervan overtuigd dat ons echte succes wordt bepaald door onze mensen. Zij zijn de sleutel tot succes.

 

Wat mag jij als collega bij Straatman verwachten?

 • Een uitdagende job met alle ruimte om jezelf (verder) te ontwikkelen.
 • Een omgeving waarin initiatieven en ontwikkeling echt aandacht krijgen.
 • Een team van 50 collega’s. Echte vakidioten.
 • Een dynamische functie bij een groeiende organisatie die de ambitie heeft om marktleider te worden en te blijven.
 • Werken in een moderne, veilige en ergonomisch verantwoorde omgeving.
 • Beschikking over moderne en veilige middelen.
 • Een jong, professioneel en dynamisch team.
 • Een (h)echt familiebedrijf met een authentieke Achterhoekse mentaliteit.
 • Flexwerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Een platte organisatie met korte lijnen en een informele werksfeer.
 • En uiteraard uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Werken in een filevrije omgeving.

 

Enthousiast?
Ben jij enthousiast en zie jij het als een uitdaging om als (aankomend) Lead engineer bij Straatman aan de slag te gaan? Pak dan nu je kans, TAKE THE LEAD en reageer direct op deze vacature. Kom je liever langs om je sollicitatie persoonlijk te brengen? Dan ben je van harte welkom aan de Koningslinde 10B in Lichtenvoorde. Kan je gelijk een kijkje achter de schermen nemen. Dare to go higher.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

* verplichte velden