Menu
Menu

Sales-Engineer / Calculator

die de gun factor heeft bij onze klanten.

Gedreven team zoekt een energieke SALES NINJA(Sales-engineer) die graag een stap extra zet.

 

Als koploper in de branche willen wij favoriet zijn en blijven van onze klanten. Gedurende het hele project. Tijdens het hele proces. Een duurzame samenwerking nastreven dat drijft ons. Nu en in de toekomst. Daarin zijn we grenzeloos. Waar we niet grenzeloos in zijn is onze slagkracht op onze salesafdeling. Maar dat biedt kansen. Voor een echte SALES NINJA binnendienst (oh ja; Sales Engineer mag ook). Iets voor jou?

 

Het accent
Als Sales Engineer binnendienst heb je aan uitdaging geen gebrek bij Straatman. Binnen het team werk je samen aan het ontzorgen van onze klantrelaties door het ontwikkelen en realiseren van hightech maatwerkoplossingen met een technisch karakter en een persoonlijke twist. Een combinatie van werktuigkundige en bouwkundige projecten waarbij het accent ligt op stalen en aluminium onderdelen. Dat spreekt jou aan. Voor de nieuwe medewerker sales begint dat al vanaf de aanvraag of het eerste contactmoment.

 

Jouw uitdaging
Sales Engineer bij Straatman? Dat is een uitdaging voor een energieke aanpakker die gedurende het gehele salestraject betrokken is bij het proces. Iemand met commerciële voelsprieten en technische affiniteit. Die gelooft dat sales binnendienst een vak is en het als zijn of haar verantwoordelijkheid ziet om het beste of de slimste oplossing voor de klant te bedenken. Klantcontact, prijzen aanvragen, opties onderzoeken, calculeren, offertes opstellen, orders verwerken, plannen of organiseren. Maar ook actief meewerken aan het verbeteren van het salestraject. Dat behoort allemaal tot jouw takenpakket. Soms zelfstandig. Soms in een één-tweetje met de Sales Engineers buitendienst. Dat is de uitdaging.

Een teamplayer waar het moet, zelfstandig waar het kan. Iemand die commerciële kansen signaleert & creëert. Maar vooral iemand met een goede combi van technisch en cijfermatig inzicht die klantaanvragen (tekeningen of bestek) kan omzetten naar ijzersterke offertevoorstellen en/of orders. Volledig volgens de laatste bouwnormen. Van een kans een klant maken. Zo denk jij in kansen en werk je aan technisch slimme oplossingen.

 

Jouw team
Deze uitdaging klaren? Dat doe je uiteraard niet alleen. Je wordt onderdeel van in totaal een team van 50 vakidioten. Elk met zijn of haar eigen specialisme. Tijdens je dagelijkse werkzaamheden werk je samen in een klein maar gedreven salesteam. Het kloppende commerciële hart.

 

 

Onze kracht
Onze kracht zit hem in het slim ontwikkelen en realiseren van inventieve concepten of projecten voor trappen, balustraden, privacyschermen, poorten en/of luifels. Hightech maatwerkoplossingen met een persoonlijke twist. Veilig, visueel aantrekkelijk en verrassend. Dat zit in ons DNA. Daarin gaan we ver(der). Voor ons is dat topsport. Het drijft ons om elke dag een beetje beter te worden. Nu en in de toekomst.

Verbinding komt niet alleen naar voren in onze oplossingen en producten, maar ook in onze processen, onze aanpak, ons pand en onze mensen. Zo creëren we verbinding tussen gebruiker & gebouw, architect & aannemer, boven & beneden, binnen & buiten, mensen & mogelijkheden of kennis & kwaliteit. We denken anders, vormen een waardevolle schakel in de keten en gaan voor een topresultaat. Voor alle betrokken partijen. En juist dit maakt ons anders.

 

Favoriet zijn
In ons moderne kantoor in Lichtenvoorde heerst een open cultuur en bijzonder prettige werksfeer. Zo ontstaan de meest inventieve ideeën, oplossingen of ontwerpen voor uiteenlopende projecten. Want met onze kennis, ervaring en Achterhoekse mentaliteit scoren we als (h)echt familiebedrijf goed bij het full service ontzorgen van onze klanten. Veelal in Nederland, en soms ook erbuiten.

We groeien continu, maar we zijn en blijven ambitieus. En dat steken we niet onder stoelen of trappen. Wij willen favoriet zijn (en blijven) voor onze klanten en een winnaar in de markt. Maar wij zijn ervan overtuigd dat ons echte succes wordt bepaald door onze mensen. Zij zijn de sleutel tot succes. Durf jij het aan onderdeel te worden van ons team?

 

De Sales Engineer bij Straatman…

 • Beschikt over MBO/HBO denk- & werkniveau.
 • Is 38 uur per week beschikbaar.
 • Heeft een gunfactor. Richting klanten en collega’s.
 • Heeft ervaring in of voorkeur voor een commerciële B2B omgeving.
 • Is in staat om verbeteringen te signaleren en de salesaanpak naar een hoger niveau te brengen.
 • Voelt zich thuis in een gedreven, no-nonsense team en hightech omgeving.
 • Heeft passie voor techniek.
 • Is een positivo. Denkt in kansen en werkt aan oplossingen.
 • Is in staat om zelfstandig te werken, maar ook een teamplayer.
 • Herkent zich in de termen klantgericht, servicegericht, accuraat, doelgericht, overtuigend, commercieel en schakelt snel & sterk.
 • Wordt blij van tevreden klanten.

 

`

Wat mag jij als Sales Engineer bij Straatman verwachten?

 • Een uitdagende job met alle ruimte om jezelf (verder) te ontwikkelen.
 • Een team van 50 collega’s. Echte vakidioten.
 • Een dynamische functie bij een groeiende organisatie die de ambitie heeft om marktleider te worden en te blijven.
 • Werken in een moderne, veilige en ergonomisch verantwoorde omgeving.
 • Beschikking over moderne en veilige middelen.
 • Een jong, professioneel en dynamisch team.
 • Een (h)echt familiebedrijf met een authentieke Achterhoekse mentaliteit.
 • Flexwerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Een platte organisatie met korte lijnen en een informele werksfeer.
 • En uiteraard uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

 

Enthousiast?
Ben jij enthousiast en zie jij het als een uitdaging om als Sales Engineer binnendienst bij Straatman aan de slag te gaan? Dan kies je voor the best of both worlds. Een commerciële rol met technische inhoud. Reageer dan direct op deze vacature. Kom je liever langs om je sollicitatie persoonlijk te brengen? Dan ben je van harte welkom aan de Koningslinde 10B in Lichtenvoorde. Kan je gelijk een kijkje achter de schermen nemen. Dare to go higher.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  * verplichte velden