Menu
Menu

Engineering & Design

Er is maar één manier om consequent de bekende hoge Straatman-kwaliteit te leveren en onze opdrachtgevers op maat van dienst te zijn. Dat is door – naast productie en montage – zelf ook  engineering & design in de hand te nemen.

Meer waarde door engineering

De term value engineering is hier wel op zijn plek. Dat is namelijk wat onze engineers doen: waarde toevoegen aan de ontwerpen van de balustraden en trappen. Het concept van de architect blijft – zeker qua esthetische uitstraling – onaangetast. Door daar slimme engineering aan toe te voegen, voldoen de balustraden en trappen optimaal aan de eisen en verwachtingen ten aanzien van de veiligheid, functionaliteit en duurzaamheid.

Bovendien zorgt onze engineering voor betaalbare oplossingen die zo efficiënt mogelijk zijn te produceren, te monteren en te onderhouden.

Beter werken met BIM

Bij de engineering van balustraden en trappen maken we gebruik van de modernste CAD/CAM programma’s (in 1 systeem met onze productieafdeling) en werken we in 3D – onder meer in een BIM-model. Via ons BIM-programma wisselen we tekeningen en andere ontwerpgegevens uit met architecten, aannemers en opdrachtgevers, zoals woningcorporaties.

Dit zorgt voor een transparant ontwerpproces, verkort de doorlooptijd en minimaliseert de aanpassingskosten op uw project.

Respect voor mooi design

De kwalitatieve constructie en betrouwbare veiligheid van balustraden en trappen is in principe een gegeven. Die hoort u van elke leverancier te mogen verwachten. Bij Straatman maakt daarnaast vooral het design het verschil.

We denken mee met de architect, zorgen voor detailoplossingen die het conceptontwerp niet alleen intact laten, maar vaak zelfs versterken.

Goed overleg met de architect staat altijd centraal.

Blinde bevestigingen

Door het toepassen van blinde bevestigingen creëren wij een vloeiende overgang tussen het hekwerk en de baluster en balustraden onderling.

Rupsloos lassen

Een typisch voorbeeld van waar Engineering & Design elkaar ontmoeten.
Door slimme engineering produceren wij onze balustraden zonder lasrupsen: Een strak design!

Vormvrije Balusters

Door het toepassen van de nieuwste technieken is Straatman in staat om balusters in elke gewenste vorm te produceren.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Design in detail

  • Blinde bevestigingen
  • Rupsloos lassen
  • Vormvrije Balusters