Menu
Menu

Uitwerking van Stalen Trappen met 3D-BIM engineering

Om het gehele bouwproces zo goed mogelijk te laten verlopen, werkt Straatman bij de engineering van haar balustrades en trappen met het 3D Bouw Informatie Model (BIM).

BIM staat voor informatiemanagement. Met deze procedure wordt er samengewerkt door middel van één centraal 3D-model. Dit model wordt gedurende het hele proces gebruikt door alle partijen die betrokken zijn bij het project (zoals architecten, aannemers en andere opdrachtgevers). Zo is het mogelijk om data als ontwerpgegevens en tekeningen uit te wisselen.

”Werken met het 3D-BIM model zorgt voor een transparant ontwerpproces. Ook verkort het model de doorlooptijd van het project en worden correctie werkzaamheden tot een minimum beperkt.”

Ook geeft dit model een digitale representatie van de kenmerken van een trap of balustrade, zowel fysiek als functioneel. Alle belangrijke informatie over materialen en eigenschappen van de trap of balustrade wordt centraal opgeslagen en is toegankelijk voor de betrokken partijen.

3D-BIM model toepassen bij trappen en balustrades

Bij Straatman wordt er bij de engineering van haar trappen en balustrades met het 3D-BIM model gewerkt. Het model is een bestand met informatie over het plaatsen van de trappen of balustrades. Dit is een betrouwbare bron als het gaat om het nemen van besluiten tijdens het gehele proces. Vanaf het eerste ontwerp tot aan de montage. Doordat alle relevante informatie toegankelijk is voor de betrokken partijen, kunnen eventuele onjuistheden al in het voortraject herkend worden.

Voordelen

Kortom, werken met het 3D-BIM model brengt veel voordelen met zich mee. Het model zorgt voor een kortere doorlooptijd met een efficiënt proces. Alle benodigde informatie is centraal opgeslagen en direct beschikbaar voor alle partijen, waardoor de communicatie altijd helder en transparant is.

Bovendien is het intelligente 3D-BIM model in staat om knelpunten in een ontwerpproces al in een vroeg stadium te ontdekken. Dit zorgt ervoor dat de faalkosten aanzienlijk lager zullen zijn dan bij een traditioneel proces.

Laatste nieuws

Meer informatie

Wilt u meer weten over 3D-BIM engineering bij Straatman? Lees dan het onderstaande artikel op NBD-Online.

Straatman en 3D-BIM engineering