Menu
Menu

Glasparelslingerproef voor project De Binck te Den Haag

Voor het project De Binck in Den Haag hebben wij afgelopen week een glasparelslingerproef uitgevoerd. Een glasparelslingerproef heeft als doel de doorvalveiligheid van onze balustraden aan te tonen. Met een glasparelslingerproef wordt er druk uitgeoefend op de zwakste plek van de balustrade. Vervolgens wordt er gekeken of de balustrade voldoende intact is gebleven en dus aan onze veiligheidsvoorschriften voldoet. Wij voeren deze slingerproeven uit om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen.

Uitvoering van de glasparelslingerproef

Allereerst wordt er gekeken naar de verwachte zwakste plek van de balustrade. Dit houdt in dat er gezocht wordt naar de plek waar de minste vervorming kan optreden in de balustrade. Op deze plek moet de impact plaatsvinden. De impact is de plek waar de glasparelzak de balustrade met de juiste kracht raakt. In sommige situaties is er onvoldoende ruimte op het balkon om de verwachte zwakste plek te raken. In dit geval kan er met de slingerhoogte of het gewicht van de glasparelzak worden gevarieerd.

Glasparelslingerproef De Binck te Den Haag

Als de verwachte zwakste plek is vastgesteld, wordt er een glasparelzak gevuld met glasparels. In totaal heeft de zak dan een gewicht van 50 kg. Om te controleren dat de glasparelzak daadwerkelijk een gewicht heeft van 50 kg wordt het gewogen.

Vervolgens wordt de zak zo opgehangen dat de glasparelzak een valhoogte heeft van 1 meter. Ook dit wordt gecheckt en opgemeten. In de onderstaande video kunt u zien hoe de glasparelslingerproef wordt uitgevoerd.

Het resultaat van de glasparelslingerproef voor het project De Binck in Den Haag voldoet aan onze veiligheidsvoorschriften. Na het uitvoeren van de glasparelsingerproef is er op de balustrade geen enkele schade waarneembaar.

Laatste nieuws