Menu
Menu

Meentwal 96 appartementen aangemeld voor BNA Beste Gebouw van het Jaar

Het project 96 appartementen aan de Meentwal te Nieuwegein is door de architect van het project, Hans Been Architecten BNA, aangemeld voor de verkiezing van het BNA Beste Gebouw van het Jaar. Deze prijs is veruit de belangrijkste Nederlandse architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en de samenleving meerwaarde biedt. Voor het bepalen van de winnaar van deze prijs wordt er o.a. gekeken naar de kwaliteit van de samenwerking tussen de verschillende partijen. Ook Straatman heeft haar steentje bijgedragen aan dit project.

In dit artikel blikken wij terug op dit bijzondere project. Tevens kijken wij terug op een geslaagde samenwerking met Plegt-Vos Bouwgroep, de aannemer van het project, en Hans Been Architecten BNA, de architect van het project.

In opdracht van Plegt-Vos Bouwgroep hebben wij voor dit project de volgende producten mogen leveren:

  •  spijlbalustraden
  •  glasplaten
  •  lamellen trapbalustraden
  •  spiltrappen
  •  privacyschermen

Om de spijlbalustraden van de balkons een bijzonder effect te geven, hebben we een knik in de spijlen gemaakt en zijn ze vervolgens gedraaid ten opzichte van elkaar. Dit bijzondere effect zorgt ervoor dat het gebouw in zijn stedenbouwkundige context past, maar ook dat het de plek een nieuw karakter met een bekend gezicht geeft.

Verder zijn de glasplaten tegen de voorzijde van een aantal balustraden geplaatst om geluidsoverlast tegen te gaan. Daarnaast zijn de spiltrappen van het appartementencomplex voorzien van antislip geperforeerde staalplaat treden.

Wij willen Plegt-Vos en Hans Been Architecten BNA nog eens extra bedanken voor de prettige samenwerking tijdens dit project. Wij hopen dat Hans Been Architecten BNA deze bijzondere architectuurprijs voor dit mooie en geslaagde project mag ontvangen!

 

Bron afbeelding: BNA Beste Gebouw van het Jaar

96 appartementen Meentwal te Nieuwegein
Meentwal te Nieuwegein

Laatste nieuws