Menu
Menu

Stage lopen bij Straatman: Stan Miggelbrink

Bij Straatman vinden we het belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om hun talent verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Op de verschillende afdelingen worden de jonge talenten geïnspireerd om het maximale uit zichzelf te halen. Ze kunnen hun opgedane kennis toepassen in de praktijk en tegelijkertijd leren van de ervaringen van andere medewerkers. De jongere medewerkers brengen op hun beurt de nieuwste inzichten binnen het werkveld. 

Stan Miggelbrink is tweedejaars student Smart Industry aan het Graafschap College te Doetinchem. Stan heeft de afgelopen weken bij ons op de afdeling Bedrijfsbureau stage gelopen en vertelt hierover in dit artikel.

Stan Miggelbrink

De kennismaking

Stan is met ons in contact gekomen via zijn school, het Graafschap College, en een voormalig stagiair van Straatman. ”Straatman stond op de lijst van stageadressen waaruit wij als studenten konden kiezen. Ik nam een kijkje op de website van Straatman en dat zag er netjes en overzichtelijk uit.”

Daarnaast heeft Stan met een student gesproken die voorheen stage heeft gelopen bij Straatman. ”Ik hoorde van een voormalige stagiaire van Straatman dat het een leuk en fris bedrijf is waar zelfstandigheid en vrijheid belangrijk is. Dit sprak mij meteen erg aan. Bovendien ben ik geïnteresseerd in de producten van Straatman.”

Mijn indruk van Straatman

”Mijn eerste indruk van Straatman was goed.” Stan vindt Straatman een fris bedrijf met een toekomstgerichte visie.

”Ik werd goed ontvangen binnen het bedrijf en ik kreeg genoeg informatie om mij te oriënteren op het bedrijf en mijn werkzaamheden.” 

”De sfeer binnen Straatman is erg goed. Iedereen is behulpzaam en er is zeker ruimte voor een geintje. Daarnaast bevielen de werkzaamheden mij goed. Tijdens het uitvoeren van mijn werkzaamheden deed ik ook weer kennis op die relevant was voor mijn stageopdracht.”

”Mijn eerste indruk van Straatman was goed. Na verloop van tijd werd mijn eerste indruk bevestigd.”

Mijn stageopdracht

De werknemers Bedrijfsbureau hadden een opdracht opgesteld voor Stan. Hij heeft deze opdracht in de afgelopen weken uitgevoerd.

”Voor mijn opdracht heb ik een leveringsmonitor ontworpen en geproduceerd voor de afdeling expeditie. Tijdens het productieproces dacht ik hiervoor na over de benodigde informatie en de huidige situatie. Vervolgens heb ik dit beschreven in Workflow, een programma voor het organiseren, modelleren, beheersen en analyseren van informatiestromen binnen organisaties.

Daarna heb ik samen met mijn begeleider een plan gemaakt voor het implementeren van de monitor.”

Staan gaf aan dat hij tijdens zijn stageperiode meer kennis heeft opgedaan in de automatiseringstechniek. ”Ik zou Straatman zeker aanraden bij andere stagiairs. Ik beoordeel Straatman en mijn stageplek bij Straatman dan ook met een 8.”

Laatste nieuws