Menu
Menu

Stage lopen bij Straatman

Bij Straatman vinden we het belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om hun talent verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Op de verschillende afdelingen worden de jonge talenten geïnspireerd om het maximale uit zichzelf te halen. Ze kunnen hun opgedane kennis toepassen in de praktijk en tegelijkertijd leren van de ervaringen van andere medewerkers. De jongere medewerkers brengen op hun beurt de nieuwste inzichten binnen het werkveld. 

Jurian Tiggeloven is student WEI BOL (middenkader engineering, Werktuigbouwkunde) leerjaar 3 aan het Graafschap College te Doetinchem. Hij heeft de afgelopen 5 maanden bij ons stage gelopen op de afdelingen engineering, productie en montage.

Wij kijken terug op een geslaagde samenwerking met Jurian en zijn stagebegeleider. In dit artikel vertelt Jurian over zijn stageperiode bij Straatman. Tevens vertelt Henk Graven, de stagebegeleider van Jurian, over zijn ervaring wat betreft de samenwerking en communicatie met Straatman.

Jurian Tiggeloven:

Student middenkader engineering, Werktuigbouwkunde

Graafschap College te Doetinchem

”Ik heb tijdens mijn stageperiode veel geleerd op de afdelingen engineering, productie en montage. Zo heb ik op de engineering afdeling geleerd te tekenen met HiCAD, een 3D tekenprogramma. Het werken op de engineering afdeling was een grote uitdaging. Ik mocht altijd mijn eigen ideeën inbrengen en toepassen en ik kreeg voldoende begeleiding.

Op de productieafdeling heb ik het lassen écht onder de knie gekregen. Voordat ik bij Straatman stage liep, heb ik altijd gelast met een ouderwets CO² apparaat. Tijdens mijn stageperiode bij Straatman heb ik door de goede begeleiding en de goede apparatuur beter leren lassen. Andere werkzaamheden waar ik me op de productieafdeling mee bezig hield waren borstelen en zagen.

In de laatste weken heb ik veel geleerd op het gebied van montage. Zo ben ik met veel producten bezig geweest: van lamelhek tot spiltrap.

Ik kan Straatman zeker aanraden als stageplek. Ik heb op alle afdelingen mogen meekijken en de calculatie afdeling lijkt me ook een leuke uitdaging. Ik werd op elke afdeling goed begeleid en het personeel is heel gemotiveerd.” 

”Straatman biedt haar stagiaires de kans om zeer veel facetten te kunnen doorlopen.”

Henk Graven:

Senior docent, stagebegeleider Werktuigbouwkunde

Graafschap College te Doetinchem

”Straatman is een fris, energiek en voortvarend bedrijf dat actief bezig is met het opleiden en binden van potentiële werknemers. Het is een gastvrij bedrijf met een open en laagdrempelige communicatie. De samenwerking met de stagebegeleider bij Straatman was dan ook uitstekend. Hij kan zich goed inleven in de leerlingen.

De stage van Jurian is zeer goed verlopen. Hij heeft veel facetten kunnen doorlopen, die prima bij zijn opleiding passen. Ik kan Straatman zeker aanbevelen als stageplek, omdat het bedrijf serieus met de leerlingen aan de slag gaat om te leren.”

Laatste nieuws