Menu
Menu

Een kijkje achter de schermen bij het bedrijfsbureau van Straatman

De afdeling bedrijfsbureau verricht werkzaamheden wat betreft de planning en controle van productie- en/of logistieke werkzaamheden. Het bedrijfsbureau stuurt bedrijfs- en logistieke processen aan binnen de onderneming en zorgt ervoor dat deze goed verlopen. In dit artikel vertellen Joost Kempers, Kevin Hoenselaar en Tom Hartman over hun werkzaamheden bij het bedrijfsbureau van Straatman.

Afdeling Bedrijfsbureau

V.l.n.r.: Kevin Hoenselaar, Joost Kempers, Tom Hartman

Joost Kempers is 3,5 jaar werkzaam bij Straatman. Hij is via een vacaturebank in contact gekomen met Straatman. ”Straatman is een dynamisch bedrijf. Straatman hecht veel waarde aan het ontwikkelen van jong talent. Zo heb ik bij Straatman een aantal stagiaires mogen begeleiden. Hierdoor krijgen we de mogelijkheid om ook van de jongere generatie te leren. Daarnaast vind ik het een leuke uitdaging om opdrachten te verzinnen voor de stagiaires.”

Kevin Hoenselaar is 1 jaar werkzaam bij Straatman. Kevin is via een werving- en selectiebureau in contact gekomen met Straatman. ”Met haar vernieuwingen is Straatman continu in beweging en dus zeker innovatief en vooruitstrevend te noemen. Daarnaast krijgen de medewerkers bij Straatman veel vrijheid tijdens het uitvoeren van zijn/haar werkzaamheden.”

Tom is bijna 5 jaar werkzaam bij Straatman. Nadat hij een aantal jaar geleden zijn eindstage had afgerond bij Straatman, is hij begonnen als Sales Engineer. Inmiddels is Tom werkzaam op de afdeling bedrijfsbureau. ‘’Straatman is een innovatief bedrijf met een prettige werksfeer. Elke medewerker krijgt bij Straatman de ruimte om mee te denken met de organisatie.”

De werkzaamheden

Joost: ”Het bedrijfsbureau zorgt ervoor dat de algehele planning van het bedrijf gewaarborgd blijft. Van engineering tot aan montage. Het is belangrijk dat de bezetting per afdeling goed geregeld is. Het organiseren van de hele planning vind ik één van de leukste taken van deze functie.

Ook houd ik me bezig met het implementeren van Ridder, ons nieuwe ERP-programma. Ik geef mededelingen over Ridder door aan de medewerkers. De afdeling bedrijfsbureau is de informatiebron in het bedrijf.”

Kevin: ”Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop van goederen als staal, glas en aluminium. Om een goed verloop van de planning binnen het bedrijf te garanderen is het belangrijk dat alle goederen binnen gestelde termijn binnen zijn.

Daarnaast ben ik een key user van Ridder. Ik zorg ervoor dat de productietekeningen in Ridder komen te staan, zodat ze in Shopfloor Control, de software op onze productieafdeling, worden weergegeven en de productiemedewerkers ermee kunnen werken.

De diversiteit van de werkzaamheden maakt deze functie voor mij dynamisch en uitdagend. Op het ene moment ben ik een dagdeel bezig met werkzaamheden omtrent inkoop en werkvoorbereiding, op het andere moment werk ik aan een project om Straatman efficiënter te maken.

Tom: ”Sinds een aantal weken ben ik werkzaam op de afdeling bedrijfsbureau. Daarnaast verricht ik ook werkzaamheden voor de afdeling montage. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de projecten volgens schema kunnen starten en blijven lopen. Ik vind werkzaamheden omtrent het plannen en regelen van projecten een uitdaging en leuk om te doen.

Ook stel ik de montagecontracten op en verwerk ik de administratie voor beide afdelingen. Verder ben ik het aanspreekpunt voor de afdeling montage.”

Het is belangrijk dat je de benodigde kennis en vaardigheden hebt om de productie- en logistieke processen goed te laten verlopen.

Kennis en vaardigheden

Kevin: ”Voor het inkopen van goederen is het belangrijk dat je de behoeften van de klant kunt inzien. Voor de werkzaamheden omtrent de planning en organisatie zijn nauwkeurigheid en een analytisch denkvermogen belangrijke vaardigheden.”

Tom: ”Nauwkeurig te werk gaan is noodzakelijk voor deze functie. Ook krijg je veel te maken met deadlines, dus het is belangrijk dat je stressbestendig bent.”

Joost: ”Om de productie- en logistieke processen goed te laten verlopen is het belangrijk dat je adequaat kunt reageren en overzicht weet te houden. Daarnaast is het goed als je kunt multitasken en stressbestendig bent.”

Laatste nieuws