Menu
Menu

Nieuwe opdracht: De eerste energieleverende hoogbouwflat van Europa

De Henriëttedreef in Utrecht Overvecht heeft begin 2020 de Europese primeur: Woningcorporatie Bo-Ex pakt hier met haar consortiumpartners van “Inside Out” de hoogbouwflat aan met een modulair renovatiesysteem. Hierna wekt de sociale huurflat meer energie op dan de bewoners verbruiken, waardoor woonlasten dalen. Ook Straatman doet mee aan dit Inside Out-consortium!

Inside Out: hét renovatiesysteem van de toekomst

Hoogbouwflats zoals de Henriëttedreef zijn een uitdaging in de energietransitie doordat ze veel woningen onder één dak hebben en beperkte ruimte om energie op te wekken. Het Inside Out renovatiesysteem combineert slimme multifunctionele gevels, die de woningen duurzaam verwarmen en ventileren, met duurzame energieopwekking. Na de toepassing van het systeem wekt de flat haar eigen energie op voor stroomverbruik, warm water, ventilatie en ruimteverwarming. Alle apparatuur voor energievoorziening komt in de gevel of buiten de woning. Vandaar de naam ‘Inside Out’.

Het Inside Out-consortium

Ook het Straatman team doet mee aan het Inside Out-consortium en daar zijn we trots op! Naast het leveren en monteren van plaatbalustraden zonder perforatie, mogen wij de productie en montage van een échte Straatman special verzorgen: glasbalustraden voorzien van zonnecellen. Onze energieleverende glasbalustraden voor de Henriëttedreef zijn goede voorbeelden van Inside Out elementen. Een zeer effectieve en duurzame manier van energieopwekking!

 

Project:                     Renovatie Henriëttedreef

Locatie:                     Utrecht

Opdrachtgever:        Bos Installatiewerken | Daktechniek      

 

Bron: Persbericht Inside Out renovatiesysteem

Henriëttedreef te Utrecht

Laatste nieuws