Menu
Menu

Viggo, Sem en Matthijs over hun stage bij Straatman

Bij Straatman vinden we het belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om hun talent verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Op de verschillende afdelingen worden de jonge talenten geïnspireerd om het maximale uit zichzelf te halen. Ze kunnen hun opgedane kennis toepassen in de praktijk en tegelijkertijd leren van de ervaringen van andere medewerkers. De jongere medewerkers brengen op hun beurt de nieuwste inzichten binnen het werkveld. 

Matthijs Hoog Antink, Viggo te Woerd en Sem Balke hebben de afgelopen maanden bij ons stage gelopen. Matthijs heeft samen met 3 andere studenten een project uitgevoerd en heeft daarbij o.a. samengewerkt met verschillende afdelingen binnen Straatman. Viggo en Sem hebben allebei stage gelopen op de afdeling bedrijfsbureau. In dit artikel vertellen Matthijs, Viggo en Sem over hun opgedane ervaringen en leermomenten tijdens hun stageperiode bij Straatman.

Matthijs Hoog Antink
Student Werktuigbouwkunde

Graafschap College te Doetinchem

Matthijs is als vierdejaars student Werktuigbouwkunde aan het Graafschap College te Doetinchem begonnen aan zijn stage bij Straatman.

Tijdens de eerste 5 maanden heeft hij samen met 3 andere studenten Werktuigbouwkunde gewerkt aan het Gevelsteker project. Dit project betreft het ontwerpen en produceren van een hijshulpmiddel die onze transportbokken met daarop onze producten op de verdiepingen kan zetten. Na zijn 5 maanden stage heeft Matthijs in het kader van zijn afstudeeropdracht de Gevelsteker afgerond. Matthijs is onlangs afgestudeerd.

”Tijdens mijn stage ben ik bezig geweest met diverse werkzaamheden. Zo heb ik voor de productie van de Gevelsteker veel laswerk verricht. Ook heb ik me bezig gehouden met tekenwerk en het assembleren en bedraden van machines. Tevens valt het monteren van balustraden onder de werkzaamheden die ik tijdens mijn stage bij Straatman heb uitgevoerd.”

Matthijs is tevreden over de informatie en de instructies die hij kreeg over het bedrijf en zijn werkzaamheden. Ook was het contact met zijn begeleider en collega’s bij Straatman goed. ”Ik heb een gesprek gehad met mijn leidinggevende, Albert ten Wolde, over de voortgang van mijn stage. Tijdens deze tussentijdse evaluatie hebben we de status van het project en de verbeterpunten besproken.”

”Ik kan een stageplek bij Straatman aanraden, omdat je hier de mogelijkheid krijgt om op verschillende afdelingen mee te kijken en je kennis op verschillende vlakken te verbreden. Ik geef Straatman en mijn stageperiode daarom het cijfer 9.”

Viggo te Woerd
Student Smart Industry

Graafschap College te Doetinchem

Viggo is student Smart Industry aan het Graafschap College te Doetinchem. Hij heeft de afgelopen 3 maanden bij ons stage gelopen op de afdeling bedrijfsbureau. Tijdens deze 3 maanden is Viggo bezig geweest met het project 3D digitaal werken voor de productie. Viggo heeft zich daarbij voornamelijk gericht op het onderdeel barcode scannen.

”Tijdens mijn stageperiode kreeg ik veel vrijheid bij Straatman. Ook kreeg ik er de mogelijkheid om veel verschillende werkzaamheden te verrichten. Daarnaast heb ik een goede indruk gekregen van de werkomgeving bij Straatman, zowel op kantoor als bij de productie. Ik beoordeel Straatman en mijn stageplek bij Straatman met het cijfer 8.”

Sem Balke

Student Smart Industry

Graafschap College te Doetinchem

Sem is net als Viggo student Smart Industry aan het Graafschap College te Doetinchem. Ook Sem heeft de afgelopen 3 maanden bij ons stage gelopen op de afdeling bedrijfsbureau. Tijdens zijn stageperiode heeft hij zich bezig gehouden met het project bokregistratie. ”Voor dit project ben ik bezig geweest met het zoeken naar manieren om het maken van digitale productiemapjes te vereenvoudigen. Daarnaast heb ik deze productiemapjes ook zelf gemaakt.” 

”Ik heb veel geleerd tijdens mijn stageperiode bij Straatman. Zo heb ik heb veel gehad aan de informatie over mijn werkzaamheden die ik van Straatman kreeg. Daarnaast vind ik de sfeer binnen Straatman erg prettig. Kortom, ik zou andere studenten zeker aanraden om bij Straatman stage te lopen. Ik geef Straatman daarom een 8.”


 

Wilt u meer lezen over stage lopen bij Straatman? Klik dan op de onderstaande links. In deze artikelen vertellen Jurian Tiggeloven en Willem van Beek over hun stageperiode bij Straatman.

Willem van Beek over zijn stage bij Straatman

Stage lopen bij Straatman

Laatste nieuws

Meer informatie

Wilt u meer weten over een stage bij Straatman? Neem dan contact met ons op.

Contact